Omnia Elektrikli Araba

Elektrikli arabalar ile alakalı Çin Devleti sınırlarından bir firma olarak Omnia ortaya çıkıyor. Amerika Birleşik Devletleri bünyesinde ortaya attığı elektrikli araba fikri ile bir anda dünyanın ilgi odağı olan Tesla firmasına Çin sınırlarından bir rakip daha çıkıyor ve üretimi ile sektörde kendine pazar payı edinmeyi amaçlıyor. Türkiye piyasasına da giren araçların dağıtım yetkisini Katren Otomotiv üstleniyor. Türkiye içerisinde 2 yıl garanti veriliyor.

Teknik Bilgiler

Omnia hem hızlı şarj hem de normal şarj edilebilme özelliğine sahip… Normal bir priz olan 220v değerindeki bir priz ile şarj edilebiliyor. Bu şarjın süresi de takriben 8 saati buluyor. Bataryanın tamamen şarj edilmiş hali ile bu elektrikli araba tam 160 km mesafeye gidebiliyor. Tüm modellerin yakıt sarfiyatı da yaklaşık 2 TL’ye tekabül ediyor.

Fulu Pikap Elektrikli

Omnia Elektrikli Araba Modelleri

Omnia firması, birçok modeli ile insanların seçim yapmasını sağlıyor. Hem model hem de tekerlek adedi seçimi yapabilme özelliği sağlıyor. 3 tekerlekli Omnia Elektrikli Araba çeşitlerinde ilk sırayı Fulu HB modeli alıyor. Bu üç tekerlekli modelin piyasa satış bedeli ise 19,900 TL olarak gösteriliyor. Bir diğer model ise Fulu Pikap adı verilen model olarak kaydediliyor. Kamyonet tarzı bir araç olan bu model için istenen rakam ise 21,900 TL’yi buluyor.

Omnia Jmstar Cabrio

Omnia Jmstar Cabrio için belirlenen satış rakamı 26,900 TL olarak tespit edilmiş duruyor. Elektrikli otomobil piyasasından pay almak için hem üç tekerlekli hem de dört tekerlekli araç üreten Omnia, elektrikli araba sektörüne yeni bir soluk katıyor. Bu aracın piyasa satış rakamı olarak ise 33,000 TL gibi bir rakam konuşuluyor. Çeşit olarak Yogomo modeli ile de fiyat farkını gösteriyor. Bu elektrikli arabanın satış fiyatı ise yalnızca 26,900 TL olarak belirleniyor.

Elektriğin Gücü

Omnia elektrikli arabalarının garanti süresi 2 sene olarak belirleniyor. Araçların hemen hepsi 220 voltluk bir priz ile şarj olabiliyor. Sekiz saat süren şarjın araç sürüş maliyeti sadece 2 TL gibi bir rakama tekabül ediyor. Araçların motor seçeneğinde 4 KW DC Motor bulunuyor. Şarj olarak 72V 25AH özelliği kullanılıyor. Bataryası için kullanılan pilin özellikleri, 150AH 12V x 6 Adet = 72V olarak gösteriliyor. Bataryasındaki pilin ömrü olarak belirlenen süre, 800 defa şarj etme olarak ifade ediliyor. Omnia Elektrikli Araba için azami erişilen hızı 85 kilometre gibi bir rakama denk geliyor. Ekonomik bir sürüş isteyenler için 65 km gibi bir rakam tavsiye ediliyor.

Omnia ile en az 70 km, en fazla 110 km mesafe katedilebiliyor. Bunun belirleyicisi ise kullanıcısının hızı olarak sunuluyor. Kaportasında camdan elyaf takviye edilen bir plastik ile üretildiği görülüyor. Araç uzunluğu olarak 3000 mm, genişlik olarak 1590 mm, yüksekli olarak da 1435 mm boyutunda ve aracın şanzımanı hem otomatik hem de kademesiz olarak tasarlanıyor. Önden çekişli bir aktarma özelliği içeriyor. Fren sisteminde ön tarafta disk, arka tarafta kampana yer alıyor. Bataryası hariç aracın ağırlığı 650 kg olarak tartılıyor. Direksiyon sistemi kremayer dişli sistem olarak kullanılıyor.

Omnia’nın Diğer Özellikleri
  • Klima
  • Park Sensörü
  • Yalıtımlı Renkli Yeşil Cam
  • Anti-Hırsız Direksiyon Kilitleme
  • Hidrolik Direksiyon
  • Rezistanslı Arka Cam
  • Aynalı Ön Güneşlik
  • Sis Farı
  • Mp3 Çalar
  • Deri Koltuk
  • Elektrikli Ön Cam
  • Elektrikli Yan Dikiz Aynalar
Önceki HaberElektrikli Araba Nasıl Yıkanır?
Sonraki HaberÇin 67,000 Taksiyi Elektrikli Arabayla Değiştiriyor

BİR YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın:
Lütfen isminizi yazın