2018 Toyota Prius C 4

Amerikan araba alıcısının aklını ölçmek zor oluyor. 2018 Toyota Prius C satışlarının gösterdiğinden çok daha popüler bir araç olmalı. Bu araç EPA tarafından derecelendirilen 48 mpg/şehir, 43 mpg/otoyol ve 46 mpg birleşik yakıt ekonomisi sağlayan bir hibrit benzinli elektrikli ve küçük dört kapılı bir hatchback. Bu sevimli araç, küçük, verimli şehir sakinleri için popüler bir seçim olsa gerek.

Öyleyse neden sadece 704 alıcı 2018 yılının Temmuz ayında garajlarına 2018 Prius C ekledi? Öğrenmek için bir hafta boyunca en üst seviye Prius C Four (test fiyatı $ 26,479) kullanıldı. Prius C, kardeşi Prius’un yaptığı gibi hibrit durumunu gelecekçi bir tasarımla tanıtmıyor. O küçük, sevimli ve geleneksel bir hatchback. Test aracı, kaportaya iyi uyan cesur bir portakal rengi boyasıyla sıkıcı gri, gümüş ve siyah SUV’larla dolu kalabalık bir otoparkta bulunmasını kolaylaştırdı.

Araç altı fit iki santim uzunluğunda ve ortalamanın üzerinde, ancak sürücü koltuğuna oturmak ve rahat bir sürüş pozisyonu bulmakta zorlanma yaşanmadı. Koltuk ise konforlu ve iyi bir şekilde desteklenmiştir. Sürücünün ayağı ve diz bölgesi, bazı küçük araçlar gibi kısıtlanmamıştır. Kabin etrafı ise, düzen, tasarım ve malzeme seçimi konusunda çok iyiydi. Tüm Toyota ürünleri gibi, kaliteli ve her şeyin bir arada olduğu gibi bir his veriyordu.

Asimetrik çizgi, sürücü panelini ve merkez alanını sürücü odaklı bir his için birleştiriyordu. Dört adet trim seviyesindeki test aracı Navigasyon, App Suite, Entune Premium Audio ile entegre geldi, orta merkezdeki 6.1 inç yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran ile bunlara erişilebiliyor. Eller serbest kullanımda ve ses akışı için iPhone 6’lar Bluetooth üzerinden anında bağlanabiliyor. Orta konsola monteli vites kolu ile geri vitesin seçilmesi, standart arka kameranın (tüm trim seviyelerinde) harekete geçmesini sağlıyor, gerçekten de her zaman memnuniyetle karşılanacak bir güvenlik özelliği. Artık Prius C sürüşe hazırdı.

Çok Fonksiyonlu Bir Araba

Prius C, elektronik kontrollü sürekli değişken otomatik şanzıman üzerinden ön tekerlekleri sürmek için bir elektrikli motor jeneratörü ile birlikte Atkinson döngüsünde çalışan 1,5 litrelik sıralı dört silindirli bir benzinli motor kullanır. 19.3 kWh sızdırmazlığa sahip Nikel Metal Hidrit pil paketi, Prius C’nin birçok hibrit, tak-çıkar ve akülü elektrikli araçlarda büyük ölçüde Lityum İyon pilleri tarafından desteklenen bir formülasyonun elektrik bölümünü çalıştırır.

Hız meraklıları sadece süratli olmanın iyi olacağını savunuyorlar. Fakat 2018 Prius c diğer arabalar ile yarışmak, otoyolların arasına hızla karışmak ve trafikteki boşlukların arasında geçmek gibi bir derdi yok.

Elektrikli Arabaların Tarihi Gelişimi 2018 Toyota Prius C 4 İç Dizayn

Prius C’nin direksiyon ve idaresi çok iyiydi.

Ayrıca beklenilenden daha dengeliydi. Kurulum oldukça basittir: Bağımsız MacPherson payanda ön / bükülme arka çubuğu ile elektrikle çalışan kremayer ve pinyon direksiyondan oluşur.

Standart 15 inçlik jantlar ve lastikler ile küçük hatchback, 31,4 fitlik bir frenleme virajı çapına sahiptir.

Bu sayede iyi direksiyon hâkimiyeti ve kolay park yapma olanağı verir. (Yan not: 16 inçlik jant / lastik seçeneğini atlayın bu, Prius C’nin görünümünü biraz iyileştirmesine rağmen, dönüş dairesini 37,4 inç’e çıkarır). Ön disk / arka kampanalı frenler Prius C’yi yavaşlatmak ve durdurmak için iyi bir iş yapıyor.

Rejeneratif ön fren sistemi hissi biraz alışmaya başlayana kadar, hızlı bir yavaşlamanın harekete geçmesi için beklenenden biraz daha sert basmak zorunda bırakıyor. Dört kapılı hatchback Prius C, 17,1 fit küplük bagaj alanına sahiptir. Yakıt deposu ve akü grubu arka koltuğun altına monte edilmiştir, yine de büyük bir yük boşluğundan yararlanmak için ikinci sırayı da katlayabilirsiniz, fakat burası düz bir yükleme tabanına sahip değil. İkinci sıra iki yetişkin ya da üç çocuk için yeterince geniş.

2018 Toyota Prius C 4 Elektrikli Araba

Prius’un Rakipleri ile Sınavı

Her şey iyi gibi görünüyor değil mi? Öyleyse neden daha fazla alıcı Prius c 4 modeline akın etmiyor? Pek çok alıcının, tam boy SUV ve kamyonet satın almasına yol açan “daha ​​büyük olan daha iyi” zihniyetini bir kenara bırakalım. Prius C’nin en büyük sorunu, birçok Toyota çeşidinin yanı sıra normal Prius’un yanında yer almasıdır. Prius 1, 23.475 $’dan başlıyor ve daha güçlü bir elektrik motoru jeneratörü ve daha yüksek kapasiteli NiMh batarya ile daha büyük olan 1,8 litrelik benzinli motorla geliyor ve daha iyi yakıt tasarrufu elde etmek için kullanılıyor.

En üst seviye Prius Prime, 27.300 $’dan başlıyor ve bu, sadece 133 MPGe değerinde elektrikle çalışabilen tak-çıkar hibrit bir benzinli elektrikli araç. Diğer yandan Prius C’nin alıcıları sadece 15,635 $ ‘dan başlayan ve 30 mpg şehir / 36 mpg karayolu / 33 mpg kombine olan ve sadece Prius C’den biraz daha az yer kaplayan bir benzinli alt kompakt olan Toyota Yaris’i geçmelidir. Rekabete rağmen, büyük kentlerde yaşayan insanlar için 2018 Toyota Prius C’nin garajınızda yerini alması için birçok neden sayılabilir. Uygun fiyat, sağlam yapı kalitesi, iyi tasarım ve özellikleri, iyi performans ve yakıt ekonomisi ile çok kullanışlı bir şehir aracıdır.

Önceki HaberElektrikli Araba Almak İçin En İyi 10 Neden
Sonraki HaberTesla Roadster

BİR YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın:
Lütfen isminizi yazın