1960 Model Ford Mustang Tamamen Elektrikli Olacak

Ford fabrikasından tamamen elektrikli bir Mustang satın alınamıyor olabilir. 1960’lı yılların Mustang modelleri için tamamen elektrikli modifikasyon için restorasyona girişen İngiliz Charge, oldukça başarılı bir dönüşüme imza attı. Etkileyici işlere imza atmış olan şirket, projenin hayata geçirilmesi için Royal Mail, UPS, Michelin ve Roborace ile elektrikli kamyon geliştiren Arrival ile ortaklık kurdu. Elektrifikasyon dönüşümüne uğrayan Mustang projesinde Williams F1, Jaguar, Land Rover ve McLaren’de çalışmış uzman mühendisler görev aldı. Jaguar E-type gibi muhteşem bir klasik aracın elektrikli teknolojiye dönüşümünün sağlanmasıyla cesaret bulan 1960s Mustang projesi, ana fabrikadan da ciddi destek görmüş. 1964-1973 Fastback ve Convertibe Mustang’in lisanslı ürünlerinin kullanıldığı altyapı üzerine inşa edilen Mustang EV, ciddi performans yetenekleriyle orijinal dedesini aratmıyor.

50 kWh DC hızlı şarj sistemiyle geliştirilen modelin 64 kWh batarya seti, 300 kW elektrik motoruna güç sağlıyor. Klasik olarak arkadan itişli elektrikli araba, batarya ve motor gücüyle ciddi tork değerlerine ulaşıyor ve gerektiğinde dört çekiş sistemiyle orijinaline göre oldukça iddialı bir performans sergiliyor. 0’dan 100’e, 3 saniye gibi etkileyici bir sürede ulaşan Mustang EV, batarya kapasitesiyle sadece 200 km menzile ulaşabiliyor. Maksimum hızı ise henüz tartışma konusu. 64 kWh ağır cüsseli sportif aerodinamik özelikleri gösteren Ford için az gibi görünse de muhtemelen bu araç eski günlerinde olduğu gibi sadece hafta sonları eğlencesi olarak değerlendirilebilir. 5000 £ ön depozito ile sipariş alan şirket, teslim fiyatı olarak 259.000 $ talep ediyor ve 2019 Eylülünde ilk teslimatlar gerçekleşecek.

Otomotiv Otoritelerinin Yorumları

Bu kalitede elektrifikasyona uğramış bir arabaya sahip olmak için yasa dışı işlere bulaşabilirim… Bu yorum yeni nesil EV Mustang için yapılmış en uç yorum olabilir. 1960 ve 70’lerin performans arabalarına olan hayranlık ve bağlılık sahibi kişiler, bu şekilde yorumlar yapıyor. Agresif Amerikan arabalarının en güzel yıllarını tekrardan modern olarak yansıtacak Mustang EV, tüm klasik elektrikli dönüşümler arasında en iyisi olabilir… Şirket modernizasyonda arayüz ve diğer birimlerin uyumu konusunda, oldukça başarılı. Klasik iç donanımlara farklı bir yorum katılmış ve araç orijinalinde bu şekilde üretilmiş hissi veriyor…

Bu ve benzeri birçok yorum, otomotiv dünyasında magazinsel olarak bilgi içeriği sağlayan bir çok dergide yer alıyor. Belli ki, ortaya çıkan elektrikli araba, klasik otomobil severlerin diğer modeller için beklentilerini yükseltmiş.

Önceki HaberChevrolet Camaro, Elektrikli Drag Yarışlarının Geleceği
Sonraki HaberE-Bisiklet Üreticisi, Sade Elektrikli Arabaların Kalabalık Şehirlerde Kullanılabileceğini Söylüyor

BİR YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın:
Lütfen isminizi yazın