Volkswagen çatı şirketi altında elektrikli spor arabalar üreten Porsche, hızlı şarj için çeşitli ortaklıklar ve projelere imza atıyor. Electrify America ve Ionity gibi projelerden sonra Porsche, tamamen kendi üretimi olan hızlı şarj ünitesi Pit Stop üzerinde çalışıyor. Porsche hızlı şarj için elektrik pit stop planlarını geliştirirken, Taycan modeline uygun istasyonlar ağı kurmayı hedefliyor. Öncelik Kuzey Amerika olarak belirlenirken hedef, 500 Pit Stop alanı oluşturmak.
Taycan modelinin 800V bataryasını en hızlı şekilde doldurmak için projelendirildi. Sistemin testleri, Almanya’daki modüler Pit Stop alanlarında değerlendiriliyor. PowerBox enerji trafosu, 36 kWh dönüşüm ile en hızlı şarjı sunarken, CoolingBox olarak geliştirilen sıvı soğutma ile sistem dengeleniyor.
Porsche hızlı şarj için geliştirdiği elektrik pit stop üniteleri, 120x120x130 gibi ölçüleriyle de dikkat çekici boyutlarda. Araca dönüştürülmüş elektriği yükleyen FlexBox’lar PowerBox ünitesine 100 metre, trafo ile PowerBox’lar ise 200 metre mesafede güç kaybı olmadan sorunsuz olarak çalışabiliyor. Tasarımda aynı anda iki araca yükleme yapabilen istasyonlar, tüm teknolojik gelişmeleriyle doğrudan son kullanıcılara yönelik üretiliyor.
Porsche hızlı şarj ünitesinin Taycan modelini en hızlı sürede %95 gibi bir doluluk oranına çıkaracağını iddia ediyor. Model henüz yollara çıkmadı ancak yüksek voltajlı etkileyici performans sunan elektrikli araba için belki de daha fazlasına ihtiyaç olacak. Bu noktada Porsche’un eşsiz mühendisliği olarak geliştirilen farklı bir şarj istasyonu modeli daha mevcut olacak. Şebekenin yetersiz olduğu alanlarda, en etkileyici yükleme performansını sunacak olan ChargeBox, 160-320 kW’lık batarya şarj istasyonu olarak, düşük frekanslı yerlerde, daha uzun sürede daha fazla batarya doldurabilecek.
Projeler arasında Taycan gibi devasa enerji kullanan elektrikli model için geliştirilen bir diğer elektrik pit stop planı olarak, ComboBox adı verilen trafo ve şarj istasyonu bir arada olan, mini boyutlarda üniteler de geliştirilmekte. ComboBox üniteleri kapladıkları alan ve boyutları bakımından normal projedeki üniteye göre çok daha küçük olacak ve performansı da boyutlarına göre değişecek.