1000 Km Giden Elektrikli Araba

Elektrikli arabaların kullanımı yaygınlaştıkça bu araçlar ile ilgili beklentiler de giderek artıyor. Bazı araçlar da konfor ön plana çıkarken bazılarında hız bazılarında ise enerji tasarrufu ön plana çıkabiliyor. Elektrikli araçlar konusunda sıra dışı yenilikler getiren Tesla firması, 1000 km giden elektrikli araba modeliyle göz dolduruyor. Tam olarak 1078 km’lik bu menzil, bugüne kadar elde edilmiş en uzun elektrikli araç menzili olarak kayıtlara geçti. 2017 yılında bir kullanıcı tarafından elde edilen bu sonuç Tesla Model S P100D modeline ait. Tesla’nın bu muhteşem aracında yer alan diğer özelliklere detaylıca göz atalım.

Lüks Özelliklerle Donatılmış Elektrikli Araç

Tesla Model S P100D özellikleri arasında en başta geniş iç hacim ve kargo alanı geliyor. Dört tekerlekten çekişli bu büyük lüks otomobil, konfor konusunda da en üst sıralarda yer almayı hak ediyor. 1078 km ‘lik menzil için şu an rakipsiz olan bu bir elektrikli otomobil, mükemmel güvenlik donanımları sunuyor.

Tam Hibrit Teknolojisi

Tesla Model S P100D, sürücüler tarafından 120 veya 240 voltluk prizler kullanılarak şarj edilebilen hibrit bir araçtır. Bu süper hibrit araç, lityum iyon batarya ile çalışıyor. Bu batarya evde veya halka açık şarj istasyonlarında şarj edebiliyor. Ancak çok hızlı bir şarj, Tesla tarafından kurulan Supercharger istasyonlarından sağlanabiliyor. Süper şarj işlemi ile, batarya sadece 20 dakikada yarısına kadar şarj olabiliyor. Yine de bu şarj oranı bataryanın ebadına göre değişebiliyor.

Gelişmiş ve Üstün Aerodinamik Yapı

Tesla Model S P100D havalı süspansiyonu ve büyük boyutlu güçlü elektrikli motoru sayesinde üstün performans sergileyen bir elektrikli otomobildir. Ayrıca düşük ağırlık merkezi ve çevikliği bu aracın mükemmel aerodinamik yapısını ön plana çıkarıyor.

Mükemmel Yol Tutuşu

Tesla Model S P100D modeli çok farklı sürüş dinamikleri ve deneyimleri sunuyor. Yüksek ivmelenme performansı ve büyük ebatlardaki elektrikli motorları sayesinde otoyolda çok güçlü bir geçiş gücü sağlıyor. Diğer yandan, virajlı yollardaki dönüşlerde otomobili sabit ve emniyette tutan, sarsılmasını önleyen modernize bir süspansiyona sahiptir. Ancak yollardaki tümsek ve çukurlardaki çarpmalar kolayca hissediliyor. Direksiyon hassas bir şekilde kontrol sağlıyor. Ayrıca frenler de üstün yol tutuşu sonrası ihtiyaç halinde çok sağlam bir şekilde çalışıyor. Model S P100D düşük ağırlık merkezine sahip olduğu için inanılmaz kolay bir kullanım sağlıyor. Bu da yolda sarsılmadan ilerlemesine yardımcı oluyor. Diğer yandan, virajlarda atletik ve çevik bir araç olduğunu da gösteriyor.

Artırılmış Kontrol

Tesla S, yenilenmiş ve artırılmış kontrol özellikleri sayesinde piyasadaki birçok araca kıyasla inanılmaz bir ivmelenme sunuyor. Bu araç, performansından ödün vermeden hızlı bir şekilde yoluna devam eden nadir otomobillerden biridir.

Sıra Dışı Dış Tasarım

Tesla görkemi ve sağlamlığını rahatlıkla görebileceğiniz bu araç, ergonomik dış tasarımı ile sıra dışı bir imaj sergiliyor. Alaşım jantlar ve panoramik tavan görüntüsü parlak araç rengi ile mükemmel bir kombin oluşturuyor.

Estetik İç Tasarım

Model S, bazı rakipleri kadar lüks sayılmaz. Ancak bu Tesla modelinde herhangi bir kusur bulmak gerçekten çok zor. Aracın iç kısmı çok şık ve zarif bir dizayn sergiliyor. Ayrıca, kaliteli ve yumuşak malzemelerin kullanıldığı iyi bir tasarım göze çarpıyor.

Tesla Model S P100D Menzil

Motor ve Performans

Tesla Model S P100D, olağanüstü bir ivmelenmeye sahip olduğu için akranlarını kolayca geride bırakabiliyor. Model S P100D 311 kWh (417 hp) tork gücünde ve 4 tekerlekten çekişlidir. 4.3 saniyede sıfırdan 100 km hıza ulaşabilen aracın maksimum hızı ise 250 km’dir. Ayrıca spesifik deneylerde 2.5 saniyede 100 km’ye ulaşmayı hedefleyen Tesla firması bu aracın dünyanın en hızlı otomobillerinden birisi olarak kalması için çaba sarf ediyor. Güçlü ve büyük elektrik motorları sayesinde daima üstün performans sunan bu araç, tam şarj işlemi uygulandıktan sonra 1078 km yol alabiliyor. Bu menzil mesafesi otomobilin lastik ebadı ve sürücünün sürüş hızı gibi etkenlere göre değişebilir.

Enerji Verimliliği

Tesla Model S P100D, enerji tüketimi değerlendirmeleri sonucunda oldukça başarılı sonuçlar ortaya koymuştur. Bu Tesla modelinin elektrik verimliliği 98 – 104 mpg-e arasında değişiyor.

Kapasite Özellikleri

Model S, iki adet kargo alanı ile oldukça farklı ve etkileyicidir. Bu alanlardan birisi ön kaputun altında, diğeri ise arka bagajda yer alan alandır. Ayrıca, arka koltuk ihtiyaç halinde katlanabiliyor. Bu geniş hacimli alanlar çoğu rakiplerinin sahip olduğundan çok daha fazla.

Güvenlik Özellikleri

Güvenlik ve kalite denildiğinde akla ilk gelen elektrikli araç üreticilerinden biri olan Tesla Model S P100D, standart olarak fren yardımlı ileri çarpışma uyarısı, adaptif cruise control sistemi, arka görüş kamerası, otomatik direksiyon, şerit ayrılma uyarısı, şerit değiştirme, park sensörleri ve eller serbest paralel park etme gibi birçok önemli güvenlik özellikler ile birlikte geliyor. Ayrıca kullanıcılara isteğe bağlı olarak, geliştirilmiş spesifik oto pilot paketi sunuluyor.

Diğer Standart Özellikleri

Tesla Model S’in iç mekanında bulunan en önemli ve en dikkat çekici özellik 17 inç büyüklüğündeki dev dokunmatik ekrandır. Bu ekran, otomobilin bütün ses ve iklimlendirme fonksiyonlarına ulaşım imkanı sağlıyor. Bazı sürücüler için kullanımı zor olsa da aslında bu ekranı kullanmak akıllı telefon kullanmak kadar kolaydır. Ekran, ayrıca sıkıştırma ve kaydırma gibi birçok akıllı telefon özelliği ve hareketini de tanıyabiliyor. Sürücüye sunulan bilgi grafikler çok keskin ve yanıt süreleri de oldukça hızlıdır. Ayrıca ekran düğmelerini de istenilen şekilde düzenlemek mümkündür. Birçok Tesla otomobilde olduğu gibi bu Model S P100D modelinde de 17 inç boyutunda dokunmatik ekran, internet bağlantılı radyo, dikiz kamera, USB bağlantıları, navigasyon, Bluetooth, çift bölgeli otomatik klima kontrolü, anahtarsız giriş, deri döşeme, elektrikli bagaj kapısı, öne çarpışma uyarısı, park sensörleri, şerit kalkış uyarısı ve alaşım jantlar gibi önemli özellikler standart olarak bulunuyor. Diğer mevcut özellikler arasında ise havalı süspansiyon, deri döşeme, panoramik açılır tavan, ısıtmalı ön ve arka koltuklar ve birçok güvenlik özelliklerini içeren geliştirilmiş otomatik pilot özelliği yer alıyor.

Garanti Özellikleri

Tesla firması bütün araçları için sunduğu uzun garanti süreleriyle de çok konuşuluyor. Tesla Model S P100D için firma tarafından 8 yıl ya da sınırsız mil powertrain ve batarya garantisi sunuluyor. Ayrıca 4 yıl / 50.000 mil ya da 2 yıl / 100.000 mil sınırlı garanti de sunuluyor. Ayrıca, yol yardımı gibi ek avantajlar da yer alıyor.

Olumlu Özellikleri

Hızlı ivmelenme, elektrikli olarak uzun menzilli sürüş, eğlenceli ve rahat yolculuk, geniş ve lüks teknoloji içeren bir kabin bu otomobilin göze en çok çarpan olumlu özellikleridir.

Olumsuz Özellikleri

Sınırlı sayıda onarım merkezi ulaşım imkanı, Apple CarPlay veya Android Auto bulunmaması ve güvenilirlik konusundaki bazı eksiklikler Tesla’nın bu modeli için bahsedilebilecek olumsuz özellikleridir.

Tesla, çeşitli donanım ve güvenlik özelliklerine sahip otomobilleri ile elektrikli araç pazarında sıra dışı olmaya devam ediyor. Tesla Model S P100D’de yer alan özellikler bu durumun apaçık bir göstergesidir.

Önceki HaberRus Malı Zetta City Module 1 Dünyanın En Ucuz Elektrikli Arabası Olmak İstiyor
Sonraki HaberTübitak Elektrikli Araba

BİR YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın:
Lütfen isminizi yazın